Te kampen met faillissement

Schakel een incassobureau in!

by Marcia Carpenter

De crisis in Nederland heeft zijn dieptepunt al lang geleden bereikt. We kunnen thans niet meer spreken over een crisis in Nederland, deze is geruime tijd voorbij. Er is zelfs sprake van economische vooruitgang. Al enkele jaren gaat het steeds beter met de economie. Toch zijn er nog veel particulieren en bedrijven die hun rekeningen te lang laten liggen of niet betalen. Dit kan komen door onzorgvuldigheid, financiële crisis of gewoon niet de gemoedwilligheid om de rekeningen te betalen. Hoe dan ook zit geen enkele ondernemer te wachten lange openstaande rekeningen. Dat is vervelend en zorgt vaak voor een hoop stress en onbegrip in de zaakrelatie. Dat mensen hun rekeningen niet willen betalen is bevreemdend gezien het goed gaat met de economie. Het is echter niet voor iedereen voelbaar dat de koopkracht toeneemt. Dit gaat echter buiten u om. Het uitblijven van betaling kan te wijten zijn aan een slordigheid van de klant. Eveneens kan het voorkomen dat een klant een rekening echt niet kan of wil betalen maar dat is veelal een uitzondering op de regel. Hoe dan ook: een incassobureau kan een oplossing bieden voor dit probleem.

Totstandkoming incassobureau  Iedereen kan een incassobureau beginnen. Men heeft hier geen bijzondere diplomering voor nodig. Pas dus op met wie u in zee gaat wanneer u bedragen van openstaande rekeningen wilt incasseren. Een incassobureau kan het financiële probleem met uw klant vaak eenvoudig oplossen. Ondanks dat ze geen bijzondere bevoegdheden hebben kunnen ze wel proberen openstaande vorderingen te innen. Ze hebben dat recht ook als incassobureau. In Nederland zijn er meer dan 600 incassobureaus. Een bedrijf of particulier kan altijd naar een incassobureau stappen. Dit incassobureau kan een vergoeding vragen of de hele vordering opkopen. Bij het opkopen van de vordering heeft u helemaal geen omkijken meer naar de openstaande schuld. Belangrijk is altijd dat het bedrijf kan bewijzen dat de persoon in kwestie of bedrijf daadwerkelijk een schuld heeft open staan. Sowieso worden de incassokosten bij de klant neergelegd. U hoeft hier dus niet voor op te draaien!  Proces bij een incassobureau Een incassobureau zal eerst een aanmaning sturen naar de klant. Bij deze meeste mensen en bedrijven zullen de alarmbellen dan rinkelen waarna ze de vordering ineens (indien mogelijk) betalen. Wanneer dit niet mogelijk is kan er ook een betalingsregeling worden getroffen met de klant. Deze kan dan in termijnen de schuld terugbetalen. Dit heeft als nadeel dat het een langere tijd duurt, maar het voordeel is wel dat u uiteindelijk uw geld terugkrijgt. Het inschakelen van een incassobureau zorgt er meestal dan ook voor dat de rekeningen snel worden betaald. Het bespaart u in ieder geval hoofdpijn. Niemand heeft immers zin om achter zijn geld aan te lopen! Bekijk de Incasso Associatie Nederland voor meer informatie.

Delen